2 Nyheter

feb
21

Styrelsen har beslutat att vi nu ska genomföra överlåtesebesiktning av de lägenheter som säljs i år förening. Detta ger en ökad trygghet för den som köper lägenheten att man köper en säker lägenhet samt ger också säljaren trygghet vad gäller lägenhetens skick. Främst är det vvs och el som besiktas men även lägenhetens allmäntillstånd bedöms. 

Temperatur och fuktkontroll kommer börja mätas i varje lägenhet i låghusen samt utvalda lägenheter i lofthuset. Denna avläsning gör att föreningen kan optimera inköp av bl.a. fjärrvärme vilket i längden ger föreningen lägre driftkostnader. Allt kommer att avläsas och signaler kommer skicks från varje givare. Det är viktigt att inte göra någonting med dessa givare utan låt de sitta på plats. Ju mer effektiviseringar vi kan göra i själva driften och sänka driftkostnaderna gör att föreningen får mindre miljöpåverkande utsläpp samt bättre för totalekonomin i föreningen. 

Tips för att tjäna pengar är 

* istället för att öppna balkongdörr/fönster om ni tycker det är för varmt i bostaden prova istället och sänk temperaturen genom att sänka värmen på elementet.