Garage & Parkering

Ställa sig i kö! Hur gör jag?

Det är Fastighetssnabben som hanterar vår kö för garage och parkering.

För att ställa sig i kö för garage eller parkering använd följande länk https://www.fastighetssnabben.se/brf-lugnvik/ som går direkt till Fastighetssnabben

Om ni vill säga upp er plats använd länken ovan och välj Jag önskar... "säga upp"

Vid uppsägning av plats så är det 3 månaders uppsägningstid om vi inte hittar någon annan som kan ta över platsen snabbare som står i kö.

Då vi inte kan möta efterfrågan från våra medlemmar kring antalet hyrbara parkeringsmöjligheter så finns det ett enkelt regelverk upprättat. De medlemmar som hade mer platser när beslut fattades kring dessa regler fick behålla dessa. Nedan är en summering av de viktigaste punkterna

Generella regler

1. Det är tillåtet att ha ett garage och en parkeringsplats idag. Om vi inte skulle ha kö går det bra att ha fler platser om man är beredd att lämna dem om kö skulle uppstå.

2. Medlem som inte har något ges förtur

3. Finns möjlighet att byta mellan gårdarna(Färgargränd/Mjölnargränd) om man vill ha en plats närmare bostaden

4. Speciella händelser vid separation där en av parterna bor kvar i lägenheten eller om någon avlider och efterlevande(vid arv make/maka/sambo/partner) bor kvar i lägenheten så får man behålla den/de platser som man haft till lägenheten tillsammans.

Garage

Föreningen har idag 145 garage som vi hyr ut till våra medlemmar, tanke är att garagen är tillåten för uppställning av motorfordon

Parkering

Föreningen har idag 89 parkeringsplatser som vi hyr ut till våra medlemmar, samtliga med motorvärmare. 

Det finns även gästparkering och 2 timmars parkering i anslutning till våra fastigheter. Detta för att kunna erbjuda bra möjligheter både för gäster till vårt område men även medlemmar som "bara" är hem över lunchen att kunna parkera bilen smidigt. 

I styrelsen är det Lars Ivarsson och Pär Lundgren som har ett extra ansvar gällande garage och parkering.

För att aktivera din motorvärmare klicka här

Ta del av pdf dokumentet för tydliga instruktioner vilken app ni ska ladda ner till telefon/platta m.m.

användarenamn: er p-plats

Lösen: den kod ni har till platsen.

Tänk på

  • Att i gränderna i Lugnvik så är det Östersunds kommun som är fastighetsägare och där tillämpas datumparkering. 
  • Att PD bevakning har möjlighet att skriva ut p-böter inom vår förening om överträdelser sker
  • Är du inte längre i behov av ditt garage eller parkeringsplats så avsäg dig gärna den då vi har medlemmar som står i kö och väntar på en plats att parkera sin bil. 
  • Om du är medlem i vår förening eller någon av våra grannföreningar BRF Östersundshus nr 18 samt BRF Östersundshus nr 21 så kan ni inte använda gästparkeringen. Utan det blir att stå efter gatan i gränderna eller att använda 2 timmars parkeringen vid kortare vistelse
  • Det är inte tillåta att ladda el & hybridbilar i våra eluttag för motorvärmare. Detta då bakomliggande system går sönder.